Foto collageBijzonder Jong Talent

Zondag 24 maart 2019 - 15.00 uur 
€ 12,50 (voorverkoop € 10,00)

 

Over de musici

Andrei Makarov

Andrei Makarov (2002, Groningen) toonde op jonge leeftijd al belangstelling voor muziek. Op zijn vierde jaar begon Andrei met pianolessen en is sindsdien verknocht aan het instrument. Hij begon zijn lessen bij Anastasia Goldberg. Momenteel is Andrei leerling van Nata Tsvereli bij de Jong Talentklas Klassieke Muziek van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. De liefde voor piano trok Andrei op jonge leeftijd al naar het podium, waar hij zich goed voelt. Andrei nam deel aan o.a. het Haydn Festival, het Internationaal Steinway Concours, het Prinses Christina Concours en trad tevens op als solist en begeleider in Nederland, Duitsland (2015) en Armenië (2017). In 2015 won Andrei het Prinses Christina Concours op 13 jarige leeftijd en de Ruud van der Meer prijs, een studiebeurs omdat hij met zijn 'grote podiumprésence reeds weet te communiceren met het publiek.
en een live-optreden in het AVROTROS-radioprogramma “Spiegelzaal” vanuit het Concertgebouw in Amsterdam. In 2018 kreeg Andrei de 1e prijs op het Steinway Piano Concours De 16-jarige pianist uit Groningen maakte in de finale in het Amsterdamse Concertgebouw de meeste indruk op de jury. In september 2018 heeft hij Andrei Makarov Nederland mogen vertegenwoordigen op het Internationale Steinway Festival in Hamburg. Deelname aan concoursen en festivals zijn voor Andrei een plezierige uitdaging en een inspiratiebron van muzikale groei. De droom van Andrei is om zich als solist verder te kunnen ontwikkelen.

 

Inge van Grinsven

Inge van Grinsven (2000) is een jong en veelzijdig muzikaal talent. Zij begon op negenjarige leeftijd met harplessen op de harpschool van Inge Frimout – Hei in Nuenen. Daar bleek al snel dat ze talent had. Van haar 14e tot en met haar 17e heeft zij harples, theorieles en koorzang gevolgd aan de Young Musicians Academy van het conservatorium van Tilburg. Vanaf september 2018 studeert Inge aan het conservatorium in Tilburg. Sinds 2015 heeft zij les van Ernestine Stoop.
Inge geniet ervan om met haar harp een mooi muzikaal verhaal te vertellen waarbij ze laat horen hoe veelzijdig de harp is als solo-instrument.
Zij heeft verschillende nationale en internationale prijzen gewonnen. Zo won zij in 2017 het Archipel Muziekconcours, een tweede prijs bij de regionale finale van het prinses Christina Concours en een tweede prijs tijdens het Internationaal harpconcours in Portugal. Daarnaast was ze in 2015 halve finalist bij het Koninklijk Concertgebouw Concours en won ze in 2016 een derde prijs tijdens het O’Carolan in Ierland.
In 2017 stond zij in de finale van het Brabant scholieren solistenconcours waar ze als solist mocht samenspelen met orkest Zuid.
Inge is laureaat van Classic Young Masters 2017 en heeft de Sinfonia Rotterdam Award gewonnen: een optreden met Sinfonia Rotterdam o.l.v. Conrad van Alphen.
In 2018 won zij een aanmoedigingsprijs bij het Prinses Christina Concours.
Inge heeft masterclasses gevolgd bij Remy van Kesteren, Manja Smits, Mirjam Schröder, Sasha Boldachev, Milda Agazarian, Mara Galassi, Judy Loman, Sylvain Blassel en Ben Creighton Griffiths.
Zij trad o.a. op in het concertgebouw Amsterdam, het Frits Philips Muziekcentrum in Eindhoven, de Doelen in Rotterdam, tijdens het Grachtenfestival Amsterdam en het Delft Chamber Music festival.

 

Tim Kilian Schraufstetter

Hij werd geboren op 11 juli 2003 en zit in de 4e klas van het Kronberg-Gymnasiums Aschaffenburg. Sinds 2007 begon hij met pianostudie bij Ariana Metz in Würzburg. In 2009 begon hij ook te zingen in het Kinder en jeugdkoor van de Stiftsmusik Aschaffenburg. Sinds 2013 stapte hij over naar orgelstudie bij Ariana Metz. Sinds 2017 krijgt hij ook les in Liturgisch orgelspel en improvisatie bij Peter Reulein in Frankfurt. Hij was meerdere keren prijswinnaar bij “Jugend musiziert” (piano en orgel). In 2018 legde hij zijn examen “D-prüfung für Kirchenmusiker (Bereich Orgel)” met onderscheiding af.