NJSO voor meer infoZondag 15 december 2019
15.00 uur
€ 20,00 (voorverkoop € 17,50)

Nederlands Jeugd Strijkorkest

Kaarten

 

Het orkest

Het Nederlands Jeugd Strijkorkest is hét strijkorkest voor talentvolle strijkers tussen de 12 en 21 jaar. Onder de leden bevinden zich vergevorderde leerlingen van jong-talentklassen of vooropleidingen van de conservatoria, alsmede leerlingen van privédocenten en muziekscholen. Het doel van het orkest is de jonge professionals in de dop op te leiden en concerten te geven op topniveau. De enorme energie, het aanstekelijk enthousiasme en het zeer hoge muzikale en technische niveau van dit jonge orkest overtuigen iedereen.

Het Nederlands Jeugd Strijkorkest repeteert iedere zaterdag in het inspirerende Conservatorium van Amsterdam. Het orkest studeert drie programma´s per jaar in. Elk project wordt afgesloten met een reeks concerten op belangrijke podia in Nederland en daarbuiten. De programma´s bestaan uit een bijzondere combinatie van standaard en eigenzinnig repertoire. Solisten zijn van wereldfaam: onder anderen Claron McFadden, Bart Schneeman, Cora Burggraaf en Liza Ferschtman verbonden zich aan het orkest. Repetities en concerten staan onder leiding van violist en dirigent Carel den Hertog. Daarnaast worden regelmatig groepsrepetities gehouden onder leiding van specialisten uit onder meer het Concertgebouworkest, Amsterdam Sinfonietta en Cello Octet Amsterdam.

Het Nederlands Jeugd Strijkorkest is het beste jeugdstrijkorkest van Nederland en daarmee de mooiste leerschool voor strijktalent op het hoogste niveau.

www.njso.nl