Vrijdag 31 januari 2020
20.00 uur
€ 20,00 (voorverkoop € 17,50)

Robert Cohen, cello
Irina Botan, piano

Kaarten

Robert close upPROGRAMMA

Brahms Sonata No.2 in F major Op.99
Bloch 3 pieces 'from Jewish life’
 
Pauze 
 
Rachmaninov Sonata in G minor Op.19
 

Over Robert Cohen

Robert Cohen, cellist, maakte zijn concertdebuut op twaalfjarige leeftijd in de Royal Festival Hall London (Boccherini concerto b-klein) en met zijn onderscheidende internationale carrière wordt hij beschouwd als één van de toonaangevende cellisten van deze tijd. “It is easy to hear what the fuss is about, he plays like a God “(New York Stereo Review). “Cohen can hold an audience in the palm of his hand” (The Guardian). Naast concerten wereldwijd met dirigenten als Claudio Abbado, Kurt Masur, Riccardo Muti, Sir Simon Rattle, Antal Dorati, Sir Mark Elder en Mariss Jansons werkte hij binnen de kamermuziek met eminente artiesten als Yehudi Menuhin, Menahem Pressler, Leonidas Kavakos en Krystian Zimerman en het Amadeus String Quartet, met wie hij opnames maakte van het Schubert Cello Quintet op Deutsche Grammophon. Op 19jarige leeftijd nam Cohen het Elgar concert met het London Philharmonic Orchestra op voor het EMI label en sindsdien heeft hij veel van zijn cello repertoire opgenomen voor Sony, Decca, DGG, EMI en BIS. Cohen, die studeerde bij legendarische musici als William Pleeth, Jacqueline du Pré, Mstislav Rostropovich, is een inspirerende docent die masterclassen geeft over de hele wereld. Van 2000 tot 2012 was Cohen hoogleraar geavanceerde solo studies aan het Conservatorio della Svizzera Italiana in Lugano. In 2010 werd hij docent op de Royal Academy of Music in London en is directeur van de Charleston Manor Festival in het zuiden van Engeland. Hij speelde in het Fine Arts Quartet van 2011 tot en met 2018.
Cohen werd geboren in 1959 in Londen, zoon van violist Raymond Cohen en pianiste Anthya Rael. Hij begon op 5-jarige leeftijd cello te spelen en ging op 10-jarige leeftijd naar de Purcell muziekschool. Zijn Wigmore Hall recital debuut volgde op 17-jarige leeftijd. In 1975 ging hij studeren aan de Guild Hall School of Music and Drama. Hij studeerde af met een postgraduaat diploma van Advanced solo in 1977.

Verdere informatie over hem kunt u vinden op zijn website: www.robertcohen.info.

 

BotanOver Irirna Botan

IDe Roemeense pianiste Irina Botan begon haar studie op de Dinu Lipatti Music School in Boekarest. Op 10-jarige leeftijd gaf ze haar eerste recitals en uitzendingen op de Roemeense radio en televisie. Toen ze elf jaar was gaf ze haar concertdebuut in de Radio Hall in Boekarest, waar ze soleerde met het de Bucharest Virtuosi gedirigeerd door Horia Andreescu en het Roemeense Nationaal Radio-Orkest gedirigeerd door Florin Totan. Gedurende haar eerdere studie won ze verschillende concoursen in Roemenië, zoals de Music Olimpics. Een jaar later Irina gaf haar eerste recitals in Italië en de Verenigde Staten, inclusief een televisie opname op de World Bank in Washington DC op CBS.

Op 14-jarige leeftijd Irina won een volledige studiebeurs aan de Yeduhin Menuhin School in Engeland waar ze studeerde bij Irina Zaritzkaya. Ze begon te concerteren in heel Engeland inclusief uitvoeringen in de Wigmore Hall.Vervolgens werd haar een volledige studiebeurs toegekend aan de Guildhall School for Music and Drama bij Ronan O ‘Hora waar ze haar Bachelor en Masters ontving. Irina volgde verder onderricht van Mstislav Rostropovich, Murray Perahia, Günter Pichler, Ida Haendel en Charles Rosen.

Irina concerteerde veelvuldig in de UK in de Royal Festival Hall, the Purcell Room, Covent Garden, Wigmore Hall, Cadogan Hall, Fairfields Hall, Conway, St John’s Smith Square, St. Martin- in- the- Fields, Millenium Centre(Cardiff), Snape Maltings, St. James ́ Palace con- cert for the British Royal Family, Windsor Castle en vele samenwerkingen met de Romanian Cultural Institute in London. Ze heeft opnames gemaakt verschillende keren op BBC Radio 3 en heeft deelgenomen aan de International Piano Series van het South Bank Centre.

Buiten het Verenigd Koninkrijk heeft Irina geconcerteerd in Nederland (Nieuwe Kerk in Den Haag en door het hele land deelnemend aan de International Holland Music Sessions and the Young Pianist Foundation), Italië, Frankrijk, Oostenrijk, Spanje (Sony Auditorium), Duitsland (inclusief recentelijke kamermuziekconcerten in de Berliner Philarmonie, Salon Christophori in Berlijn, een concert in de Frankfurt ́s Sendesaal welke was opgenomen op de Hessicher Rundfunk en de Schumann House in Bonn), Roemenië (Romanian Athenaeum), China, Japan en de Verenigde Staten. In Parijs speelde ze voor het vijftigste jubileum van de Declaration of Human Rights op de Unesco Headquarters.

Als kamermusicus heft Irina samengespeeld met vele musici zoals Ivry Gitlis, Robert Cohen, Barnabas Kelleman, Daniel Rowland, Sophia Jaffé, Priya Mitchell, Daniel Röhn, Alexander Sitkovetsky and Julian Bliss. Irina is de pianist van het Monte Piano Trio, met wie ze twee cd’s heft opgenomen voor Genuin Classics Label- “From a Tender Age” and “Tryptich”, beide zijn warm ontvangen door de pers en hebben vijf sterren gescoord in het Fono- forum Magazine in Duitsland en werd ook gekozen tot cd van de maand door Stereo Magazine. Het trio werd uitgezonden op grote Duitse radiozenders als de Westdeutscher Rundfunk, Südwestrund- funk, Nordwestdeutscher Rundfunk en was gezet op het Klassik Stars programme op de Bay- erischer Rundfunk.

Sinds 2012 Irina is verbonden als Director van het jaarlijkse Highgate International Chamber Music Festival in London.